Föredrag

Jag tar på mig uppdrag att hålla olika typer av föredrag om olika ämnen inom trädgårdsodling,växtporträtteringar,reseskildringar etc. Jag vänder mig först och främst till olika Trädgårdssällskap och dess intresse organisationer men förfrågningar från andra föreningar mottages också.Vill ni ha ett mer anpassat föredrag i ett specifikt ämne än de som listas i AKTUELLA FÖREDRAG går det bra att göra en förfrågan till mig. Tidsåtgång för ett normalt föredrag håller sig inom ca.1½-2 timmar.

Kontakta mig gärna via e-post:
Larz Danielsson

AKTUELLA FÖREDRAG FÖR 2021

ARUNACHAL PRADESH INDIEN 2019 ”EN ANNAN DEL AV HIMALAYA”

Jag berättar om min nya resa September 2019(Arunachal Pradesh Indien ).Området kring Ze-La Pass och området i Tawang. Ett område som inte varit tillgängligt för utlänningar förrän ett par år sedan då det är ett mycket känsligt militärt område gränsande mot Kina. Ett område som innehåller många typiska Himalaya arter som Meconopsis,Primula och Rhododendron.Tidsåtgång 1½-2 timmar.

EN RESA UTÖVER DET VANLIGA TILL ETT ORÖRT ELDORADO

Jag berättar om en av mina mest påfrestande resor jag gjort till en plats där människor från västvärlden aldrig trampat(Arunachal Pradesh Indien ). En dröm om att få uppleva en botaniskt eldorado fritt från betande tamboskap eller annan minimal mänsklig påverkan.En önskan att få hitta nya arter och vara den första att få se dessa.Tidsåtgång 1½-2 timmar.

LUNDENS VÄXTER

Jag beskriver arter och ger odlingsråd utifrån mina egna erfarenheter plus att jag ger lite mer bakgrundsfakta kring arternas härkomst och livsmiljöer. Tidsåtgång 1½-2 timmar.

CHILE,S FLORA OCH FAUNA

En reseberättelse från Chile där jag går igenom växterna vi fann på denna 3 veckor långa resa i dom höga bergen och djupa dalarna. Många fantastiska bilder på sydamerikanska alpina växter utlovas. Tidsåtgång 1½-2 timmar

’ALPINER, HUR LYCKAS SKAPA LIVSMILJÖER I VÅRA TRÄDGÅRDAR ?’

Jag tar upp och visar bilder och pratar egna odlingserfarenheter under 20 års tid med alpiner och höghöjds växter. Jag tar upp odlingstekniker,nya och gamla. Möjligheter och svårigheter som med sjukdomar och att skapa rätt livsmiljöer i våra trädgårdar. Tidsåtgång 1½-2 timmar.

’SLÄKTET CYPRIPEDIUM OCH DESS ARTER’

Jag tar upp och visar bilder och pratar egna odlingserfarenheter och ger en mer djuplodande information om arterna och deras utbredning och härkomst. Tidsåtgång 1-1½ timme.

LÖK ODLING I NORR ’Mina egna odlingserfarenheter’

Jag tar upp och visar bilder på lökväxter som jag själv odlar i min trädgård. Jag beskriver arter och odlingsråd utifrån mina egna erfarenheter plus att jag ger lite mer bakgrundsfakta kring arternas härkomst och släkte. Tidsåtgång 1½-2 timmar.

KOSTNADER OCH ERSÄTTNINGAR

Jag tillämpar normalt en enhetstaxa för de Föredrag som listas i AKTUELLA FÖREDRAG.

FÖREDRAGSKOSTNAD

3500 :- exkl. moms

RESEKOSTNADER MED EGEN BIL

25:-Sek /Mil exkl.moms.

FLYG/TÅGKOSTNADER

Vid längre resor då jag behöver använda mig av flyg eller tåg bokar jag alltid plats i god tid för att få lägsta pris.

HOTELL&LOGI

Enklare övernattningsalternativ accepteras som stuga,pensionat eller rum hemma hos någon annars bokar jag hotell till lägsta möjliga kostnad i samråd med beställaren.

ÖVRIGA KOSTNADER

Flygplatsparkering och andra parkeringskostnader kan tillkomma vid användande av egen bil.