Publicerad den Lämna en kommentar

Lilium martagon ”Black Cherry Delight”

Lilium martagon ”Black Cherry Delight” är en martagon variant som har sitt ursprung från den mer kända Lilium martagon ”Norrland”. Med 100% säkerhet är detta en frö avkomma från denna som har dykt upp bland alla mina växter och som är lite speciell på sitt sätt. Man brukar ju säga att frö avkomman från vissa växter inte blir föräldern lik och att det inte blir samma utseende och det får jag säga när det gäller åtminstone Norrland där jag endast gör lökfjällsdelningar för att få exakta kopior. För att återgå till denna då så har jag hittat på namnet själv då jag tycker färgen påminner om härliga mörkröda solmogna sötkörsbär,typ de som man köper från Turkiet. Från första början tyckte jag väl inte den var så märkvärdig förrän jag började att jämföra nyansskillnader från olika varianter av dessa röda och såg att denna hade ju en utsökt färg. I och med att jag i år fick tid och sanera en del gamla förstörda planteringar,rabatter så grävde jag upp lökarna och gjorde en omplantering och delning. Allt för att kunna börja sälja dessa lite längre fram till nya hugade spekulanter.Tror säkert att den kan minst bli lika populär och efterfrågad som Norrland blivit.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *