Publicerad den Lämna en kommentar

Calandrinia affinis

Alpiner eller växter ifrån södra halvklotet är ofta en utmaning att få och överleva i vårt klimat.Ganska obegripligt egentligen då miljöerna de kommer ifrån ofta har liknande årstider som vi har med vår,vinter och höst. Det som oftast skiljer sig är väl egentligen nederbörden sommartid.De kommer ifrån torrare områden och även något högre temperaturer. Oxalis enneaphylla och adenophylla är väl dom bästa exemplen på växter från dessa områden som inte har några som helst problem att övervintra utomhus här,vare sig i söder eller norr. Det som gör en så konfunderad varför då ett släkte som Calandrinia som växer på samma platser inte ska kunna gå och ha i trädgården.Liknande Lewisia med lite succulenta tjock blad och en tjock kort rot borde det inte vara något problem men jag har tyvärr inte lyckats,Ännu!. De plantor jag har haft har varit i krukor i växthuset och det har väl varit lite si så där även där.Största misstaget har nog varit övervattning.Men vid ett par tillfällen fick jag iallafall vara med och njuta av denna underbara Calandrinia affinis från Chile.Arten är ganska variabel och kan ha en rad olika färgkombinationer oftast då i rosa toner och varianter.Blomstorleken likaså kan vara stora till små liksom bladformer.Jag kämpar på med att försöka hitta nya fröer för att göra nya försök.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *