Publicerad den Lämna en kommentar

Primula cusickiana ssp domensis

En relativt okänd Primula art från USA, Oregon, Idaho, Utah och nordöstra Nevada, väldigt lokal och växande på höjder mellan 1000-2600 m.Förekommer även med två ytterligare underarter beroende på vilken höjd man hittar dom på och då är dom också lite olika i härdighet.Denna jag har är från Alplains från början och har insamlats i Custer Co Idaho på ca 3050 möh.Detta är nog den bästa underarten för våra breddgrader.Det tog en massa år innan den ville växa till och till slut kunde jag sätta ut den enda planta jag hade då.Efter något år kom då första blomman.En liten obetydlig bladrosett men med en nästan självlysande lila-blå underbar blomma.Då den är en vår blommare vissnar den också ganska snabbt ner och lägger sig sedan i sommar vila.

Lämna ett svar