Publicerad den Lämna en kommentar

Paris aff. polyphylla

Släktet Paris är ett annat släkte hemmahörande i bla. Kina som fascinerat mig mycket.Då många av dom växer på lite lägre höjder kan dom vara lite mer känsliga för våra vintrar i norr tillsammans med tjälen.Problemet som är mycket större när man väl får tag i någon planta från något företag är att dom är oftast levereras utan rötter.Detta är en lång och plågsam väntan för en själv då jag har erfarenheter att dom oftast brukar ruttna bort och inte komma igång över huvud taget.Vad det är som gör att dom inte producerar rötter har jag funderat på många gånger.Hanteringen och skördandet av rhizomerna vid fel tidpunkt kan vara en orsak.När man väl får en planta att börja växa går det oftast bekymmersfritt.Förökningen är dock långsam och endast några få stjälkar på ett par år förekommer.Plantering och odling av dessa är dock ungefär de samma som för Trillium.Humusrika halvfuktiga torvjordar i halvskugga är att rekommendera.”

Lämna ett svar