Publicerad den 1 kommentar

Rhodothamnus chamaecistus

Rhodothamnus är en liten vintergrön alpin buske som sällan blir över 30 cm.Den är hemmahörande i dom östra delarna av dom europeiska alperna där den växer på mestadels kalkrika undantags fall sura jordar i full sol.Den blommar med rosa rhododendron liknande blommor på försommaren och kan komma med en andra omgång på hösten om vädret är gynnsamt.Arten anses som svårodlad och krävande med bla. att den har sånt behov av kalk.Min planta står i en upphöjd torvbädd i ren torv och således ganska lågt ph.Den har vuxit och blommat på denna plats nu under ett par år och det så kallade kalkbehovet ser jag ingen anledning till att tillfredsställa.Många gånger kan det vara bra att frångå vissa odlings tips om man märker att man har tidigare misslyckanden och pröva andra alternativ.”

1 reaktion på “Rhodothamnus chamaecistus

  1. grows sunny in lime gravel, but never quite dry even in summer for years.

Lämna ett svar