Publicerad den Lämna en kommentar

Trillium sessile

Likväl jag som många andra trädgårdsamatörer så är nog släktet Trillium ett av de mest uppskattade.Det finns i stort sett ingen trädgårdsmänniska som inte har Trillium eller treblad som dom heter på svenska.Många arter är när dom väl etablerat sig väldigt långlivade,sjukdomsfria och lättskötta.Det man ska komma ihåg med många Trillium arter är dom vill ha en djup näringsrik halvfuktig jord i halvskugga för att trivas.Börjar man att ha en del arter så är sannolikheten för att hybrider ska börja dyka upp stor då vissa arter har lätt för att korsa sig mellan varann med blandade resultat. Trillium arten på bild är en Trillum sessile.Det är inte en av de största arterna men variationen kan vara stor gällande både blomfärg i allt från blekrött till tom. gult.Bladmönster kan också variera och man kan stöta på exemplar i naturen med fantastiska marmorerade mönster.Detta exemplar på bild är en sådan som har en lite bättre bladform och färg på blomman som jag är glad över att ha.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *