Publicerad den Lämna en kommentar

Paeonia hybr. Mai Fleuri

Hybriden är en gammal sort som härstammar från 1905(Lemoine)och varav den föräldern är P wittmanniana och den andra P lactiflora.Vid införskaffandet av denna hybrid pion stod den mycket högt på min likväl som många andra trädgårdsamatörers listor.Huruvida det förhåller sig nu är svårt att säga men jag fick ställa mig på kö 2 år innan leverans skedde.Mycket glad blev jag när jag såg att den var väldigt snabbväxande och blommade relativ snabbt på följande år.Nu har denna planta utvecklats sig till en gigant som vräker sig över mycket annat och blommar kopiöst varje år.Att ha hjärta och ta upp och hacka i den för att göra nya vill jag inte då jag vet hur pion rötter ser ut när man tagit upp dom som en tjock stubbe eller rotvälta på en björk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *