Publicerad den Lämna en kommentar

Eranthis stellata

Eranthis stellata är en mycket ovanlig och speciell art härstammande från norra Kina delar av nord Korea och Kraj Primorski i Ryssland.Den är mycket liten i växten och blir inte mer än 5 cm hög.Blomman är något större än på Eranthis pinnatifida och rent vit.Liksom många av dess släktingar så blommar denna art mycket tidigt.I praktiken på tjälad mark och den är mycket frosttålig när den väl kommit upp och -7-8 grader är inga problem.Jag har haft och misslyckats tidigare med att ha den i en kruka i växthuset och trott att den skulle klara sig bättre där vilket har visat sig fel.I ett av mina sista försök sattes då löken ut i en liten sluttande del i stenpartiet i ren sand och lite benmjöl.Resultatet blev som synes lyckat och jag hoppas nu att kunna hålla den i gång framöver och kunna få lite frö för att så direkt på platsen.”

Lämna ett svar