Publicerad den Lämna en kommentar

Jeffersonia dubia alba

Inom släktet Jeffersonia finns bara 2 arter varvid båda 2 har väldigt speciella blad och helt olika utseende.Den ena är naturligt vit och den andra är blå.Och har vi en art av växt som normalt är blå så vill vi ha en som är vit.Har vi en som är vit så vill vi ha den blå.Efterfrågan brukar bli stort när något som detta inträffar i växtvärlden med naturmutationer.Priset är högt till dags datum om man vill ha en planta.För att försäkra sig om att inga blå anlag smyger sig in så ska man hålla den separerad från den blå arten.Frö förökning är det enda säkra sättet då arten är olämplig att dela då den gärna blir bitar utan rötter.Förhoppnings kommer jag inom några år att kunna leverera dom första plantorna till hugade spekulanter.

Lämna ett svar