Publicerad den Lämna en kommentar

Crocus vernus ssp scepusiensis

En av de krokusar jag tycker bäst om är denna form eller underart av Crocus vernus.Jag fick med mig några bulbiller dolda i en jordkaka innehållande något helt annat från Göteborgs Botaniska Trädgård för över 20 år sedan.Den har verkligen etablerat sig väl i min förhöjda torvpartier och spridit ut sig ordentligt där dom nu blommar i överflöd samtidigt med Corydalis solida typer. Janis Ruksans i Lettland har haft en likvärdig krokus i odling under namnet Crocus heuffelianus Dark Eyes och likheten är slående om man jämför bilderna på blomman.Nu verkar det som om man fortsätter att läsa litteraturen att arten på min bild ska hänföras till Crocus vernus ssp vernus vilket jag tycker är lite synd med tanke på att den har så speciell teckning och färg.”

Lämna ett svar