Publicerad den Lämna en kommentar

Trillium rugelii

Trillium rugelii tillhör nog dom mer lättodlade arterna av Trillium. Arten kommer från de syd-östliga delarna av USA(Nord och Syd Carolina). Relativt långt söderut där man inte förväntar sig att det blir så kallt.Här hos mig har arten vuxit till och utvecklat sig väl.Bildar relativt stora kraftiga bestånd så länge man underhållsgödslar med någon typ av naturgödsel och toppdressar.När jag vid ett tillfälle tog upp modersplantan för att dela den och plantera om den passade jag på att bryta sönder den och återplantera på nytt.Några år senare började rhizomerna eller knölarna att skjuta nya små bladskott för att senare utveckla full stora plantor.I litteraturen kan man läsa att delning och brott på rhizomer stimulerar nyproduktionen av små rhizomer på äldre rot delar vilket i det här fallet stämde väldigt bra.

Lämna ett svar