Publicerad den Lämna en kommentar

Paeonia mascula ssp russica

En för mig helt ny bekantskap inom artepitet Paeonia är denna Paeonia mascula ssp russica. Jag stötte på den första gången i Belgien hos en god vän och blev helt betagen över dess skönhet.Jag blev införstådd med att den inte är någon art som kommer från något speciellt kallt klimat utan den växer naturligt i Södra Italien (Sicilien och Calabria). Även min gode vän påstod att den kanske skulle få det besvärligt uppe i mitt kalla klimat.Inget avskräcker en luttrad och tjurig odlare som mig utan det måste bara utrönas om detta stämmer.Jag fick senare på året lite frö från gode vännen och dessa såddes och grodde fint.Nu några år senare har jag ett antal plantor som har stått på tillväxt och ska nu ut till våren 2015 för att senare få bekänna färg angående vinterhärdigheten.

Lämna ett svar