Publicerad den Lämna en kommentar

Allium semenovii

Allium semenovii är en lökart som kommer från Centralasien, Kyrgyzstan, Kazakhstan och delar av Xinjiang i Kina.Den växer relativt högt upp i bergen på 2000-3000 m.ö.h där man hittar växande i alpin gräsmark.Plantan kan variera lite i storlek från 10-20 cm och bildar sällan större grupperingar utan förekommer i enstaka exemplar. Min planta kommer från min insamling i Kyrgyzstan och har varit i odling i mitt växthus sedan 1995.Det är en väldigt lång tid utan att ha lyckats få fram en enda planta på.Då den inte är speciellt villig att dela på sig har jag många gånger förstört den då jag i min iver till trots provat att göra en delning med katastrofal utgång.Nu har jag åtminstone 5 plantor jag varsamt sköter om och en liten frö skörd om några korn har jag också fått så nu kanske kommer även denna vackra lök att kunna börja spridas inom några år.

Lämna ett svar