Publicerad den Lämna en kommentar

Oxalis hybr. Zig-Zag ?

Oxalis Zig-Zag stod det på en etikett hos en plantförsäljare en gång när jag besökte en lokal plantförsäljning anordnad av Sällskapet Trädgårdsamatörerna.Vid själva inköpstillfället så drogs mitt intresse till bladen som jag kände igen formen ifrån O lacinata men såg att det var något annat inblandat i också.För att ta reda på vad det kunde vara så var enda lösningen att köpa den vilket jag inte i dagsläget inte ångrar.Många Oxalis arter växer till bra i krukor men blomningen uteblir eller blir väldigt sparsam.I detta fall var det heller inget undantag och ett beslut togs om att den skulle ut.Plantan planterades ut i mitt soldränkta upphöjda stenparti för 2 år sedan och i somras kom första blomningen vilken var en positiv överraskning med den fina kombinationen av mörkrosa blommor med ett utpräglat mörkt öga.

Lämna ett svar