Publicerad den Lämna en kommentar

Hosta hybr Stich in Time

Hosta släktet är ett sådant som jämt och ständigt spottar ur sig nya namnsorter i hundratal för vart år som går.Många av dom är så lika att jag inte för mitt liv kan förstå hur man kan med 100% säkerhet kan säga att den ena är sort X och den andra sort Y.Hursomhelst så är Hosta ett tacksamt och vackert växtsläkte med många användningsområden och stort dekorationsvärde.För min egen del så slinker det in en och annan Hosta i trädgården för vart år som går.Brukar vara lite trögt i början med tillväxten men rätt vad det är så börjar dom ta mer plats än vad man hade tänkt sig. Denna nya namnsort Stich in Time är ett av de senaste inköpen och prislappen var i dom övre skikten.Det som gör den extra intressant är att den till skillnad från många andra är gul med grön bladstjälk.Enligt den holländska Hosta expertisen så var den mer känslig och växer till sämre än andra,som sagt det återstår att se för nu så står den i den jämtländska myllan sedan 3 år tillbaka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *