Publicerad den Lämna en kommentar

Corydalis magadanica

För några år sedan fanns en kvinna vid namn Alexandra Berkutenko boende i Magadan från dom bortre regionerna i Ryssland.Hon hade en frö lista på nätet och levererade många intressanta arter växande ifrån det området.Ett år var hon bara borta och någon information om nedläggning eller orsak till nedstängningen fanns inte att få.Några av hennes insamlingar har jag fortfarande kvar och då denna art av Corydalis som är en endemisk art med tanke på namnet.Enligt förekommande litteratur så är den begränsad till ett litet område kring staden Magadan och en ovanlig art att finna i odling.Efter att jag tog beslutet om att kasta ut allt som jag odlade i krukor i form av lökväxter i kallväxthus och plantera detta utomhus så blev resultatet det samma med denna Corydalis art som började blomma och växa till och sätta frö.Förhoppningsvis ska även denna finnas till salu om några år.”

Lämna ett svar