Publicerad den Lämna en kommentar

Paris japonica

För några år sedan då jag besökte Göteborgs Botaniska och fick se deras jätte planta av Paris japonica blev jag grön av avund och lite till! Det var en växt som jag bara måste ha till vilket pris som helst.Och ja, det var just det att priset var något högt men det förstod jag inte riktigt då och varför?. Vid en resa till England och några goda vänner så införskaffades första exemplaret där rot delen var stor som en lillfinger topp till en pris av närmare 300:-. Åren gick och den där plantan växte ingenting.Blad kom upp men oftast ett enda litet sådant och inte i form av den där solfjäders formen som jag vill se och ha.Paris japonica har också egenskapen att vissna ner tidigt varför det också tar en evinnerlig tid att bygga upp roten till någon blombar storlek.Men så förra året började bladet att anta solfjäders formen dock utan blomma.Men i år kom äntligen belöningen efter hör och häpna 13 års väntande!. Och den var så frikostig att den kostade på sig att ge mig en frö skörd till råga på allt också.Att vissa växter har dom prislappar som dom har är är inget konstigt med tanke på att man ska vänta 13 år för 300:-.

Lämna ett svar