Publicerad den Lämna en kommentar

Eritrichum aretioides

Släktet Eritrichum och dess arter är några riktiga skitväxter,ursäkta utrycket!. Man kan detta till trots inte låta bli dom eller att skaffa nya.Släktet är som till synes lika Myosotis eller som dom heter på svenska, Förgät mig ej. Arten Eritrichum aretioides är väl kanske den lättaste att dra upp ur frö.Plantorna utvecklas väl och växer till sig tills hösten kommer men därefter börjar problemen.Släktet är väldigt känsligt för vinter fukt och svampsjukdomen Botrytis cinera,gråmögel. Svampsjukdomen angriper rosetterna och hela växten blir utom all räddning.Vid några få fall har jag fått växten att överleva i ett väl ventilerat alpin växthus eller att man har fläktar framför plantan som blåser bort sporerna av Botrytis.Plantan på bild är ca 2 år gammal och blommade fint den sommaren.

Lämna ett svar