Publicerad den Lämna en kommentar

Corydalis bracteata

Om Corydalis arter kan jag säga generellt att dom är otroligt livskraftiga och nästan på gränsen till ogräs.Det är en riktig fröjd att få se dessa växter tidigt om våren i alla dessa färger och former.Klimatmässigt och miljömässigt måste många av mina upphöjda torvbäddar vara en dröm miljö för detta släkte.Förökningstakten är häpnadsväckande och som tur är så är de flesta vårblommande lökar så det försvinner ganska snabbt och låter de andra växterna komma istället.Corydalis bracteata kanske inte är en sådan riktig ogräsart men den trivs också väldigt bra.Arten har sin hemvist i Altai bergen och delar av Sibirien där den växer på sur jord i ett kallt och svalt klimat.Enligt växt litterauren så är den nästintill omöjlig att odla ute i Europa och Engelska öarna där den lockas fram för tidigt och vissnar bort.”

Lämna ett svar