Publicerad den Lämna en kommentar

Crocus heuffelianus Carpathian Wonder

Crocus hybrider och namnsorter är en grupp lökväxter som funnits under många år i våra trädgårdar.Många är tacksamma och långlivade och varje vår glädjer dom oss med att vara de första växter som kommer upp ur jorden.De rena arterna har däremot inte varit lika lätta att komma över men efter EU inträdet och öppnadet mot våra Baltiska länder har dett skett en stor förändring.Janis Ruksans i Lettland är en av de personer som i mycket stor utsträckning bidragit till att vi nu har så mycket att välja på bland dom rena arterna av många lökväxter.Denna Crocus heuffelianus Carpathian Wonder är en art och namnsort som han har hittat under en av sina expeditioner i våra alpina miljöer.Arten har sin hemvist i Östra Karpaterna.”

Lämna ett svar