Publicerad den Lämna en kommentar

Androsace vandellii

Många av Androsace arterna är omtyckta och eftertraktade av de så kallade Alpinisterna och de som odlar växter i alpin växthus.Dom är perfekta i form och utseende för att ställa ut vid växtutställningar om man nu lyckas att pricka in exakt den dagen det vill säga när dom blommar som bäst.I kruka i alpin växthus kan man hålla dom relativt länge under några och kudden växer ut till en viss storlek. Sedan börjar det så småningom att torka eller dö partier i kudden då många av dessa kudd växter har lätt för att angripas av svampen Botrytis (Gråmögel). Man får då satsa på ta sticklingar eller så frö byta ut och odla upp en ny välmående kudde.Plantering utomhus är alltid en utmaning gällande dessa kuddar.Vertikala (ej för torra) skrevor sprickor i stenpartiet eller i tråg är ofta bästa ställena.En glasskiva som vinterskydd för vinterregnen rekommenderas och kanske ett litet finmaskigt nät för det finns fåglar som inte kan låta bli och picka sönder kudd växter.”

Lämna ett svar