Publicerad den Lämna en kommentar

Benthamiella longifolia

Släktet Benthamiella innehåller 12 arter och är alla hemmahörande i Sydamerika, Argentina,Chile.Dom finns växande i stäpp liknande vindpinade kalla områden i framförallt landområdet som kallas Patagonien. Mycket av växtmaterialet från detta område har börjat dyka upp bland entusiastodlare nu på senare tid i och med att resande till området har ökat så har kunskapen också blivit bättre hur man ska ta hand om dessa växter.En av de första att sälja frö från detta området var en man vid namn John Watson och hans chilenska fru Anita.(Flores&Watson). Dom hade under ett par år på 80-90 talet en liten frö lista som skickades ut och från denna så härstammar denna underbart ljuvliga alpin.Det har varit nära flera gånger att man har tappat plantan på grund av olika anledningar men som tur är så är det alltid en liten stjälk i rosetten som har satt nya rötter så man kan ta upp och dela och göra en ny.Många av de sydamerikanska alpinerna blommor emellanåt rikligt som på denna bild och har ofta också en angenäm doft.Än så länge får plantan vara inne i kall växthuset och stå på tillväxt för vidare framtida utomhustester.

Lämna ett svar