Publicerad den Lämna en kommentar

Oxalis laciniata Dark purple form

Krusoxalis som denna art går under numera som svenskt namn är väl kanske en av de äldre mer kända sydamerikanska alpinerna som funnits bland oss entusiastodlare.Förhållandevis lätta att odla om man har den på en dränerad solbelyst plats så kan man belönas med en ordentlig tuva som lyser som ametister i olika lila färgnyanser.Rötterna i sig är också vackra med sina kotte liknande smala vita orange skimrande knölar men framför allt är det bladverket i kombination med blommorna som ger ett litet andningsstillestånd vid själva anblicken.Denna art är också väldigt variabel i naturen där man hittar den i områden kring och i Patagonien,Sydamerika.En av de bästa färgformerna jag sett är denna som jag hoppas och kunna ha till försäljning om något år eller två.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *