Publicerad den Lämna en kommentar

Lilium souilei

Är den absolut mest eftersökta lilja art vad jag kan tänka mig. Det är en extra delikat skapelse som endast blir ca 10 cm hög med en ensam nickande stor purpur-svart klocka.Jag har haft den i odling nu i snart 15 år och den är inte den liljan som skämmer bort en direkt med vare sig blomning eller frö sättning.Vid två tillfällen har den satt frö och jag har lyckats få nya småplantor att fortsätta odla på men den är så fruktansvärt långsam att få fram lökarna i salufärdig storlek.Löken är endast som lillfingertopp är inte så glad över att stå på kruka utan har bättre tillväxt när den får stå på plats i torvpartiet.Arten härstammar från Kina,Tibet till Assam där den växer i fuktiga torvmossar tillsammans med låga dvärgrhododendron på 3500-4600 m.ö.h

Lämna ett svar