Publicerad den Lämna en kommentar

Primula(Sredynskia) grandis

En av de närbesläktade arter av Primula som finns är denna växt hemmahörande i Kaukasus.Den är endemisk och har sin utbredning framför allt i dom centrala delarna av Georgien där den växer på fuktängar eller i anslutning till rinnande vatten på 1600-2200 m över havet. Många kanske skulle klassificera den som ’Ful snygg’ i sitt utseende men jag har naturligtvis en annan åsikt om detta. Jag finner den otroligt attraktiv med sin stora gröna bladrosett och med sina blommor som verkar ha tappat kronan som annars är så typiskt för blommorna inom Primula släktet. Som så många gånger förr så är det genom Göteborgs Botaniska som jag ursprungligen kommit över plantan och som jag nu några år senare kan njuta av i sitt första flor.

Lämna ett svar