Publicerad den Lämna en kommentar

Anemone sp. hybrid spontan korsning?

Numera får man vara mer och mer försiktig med vad petar upp eller rensar bort.Det gäller att verkligen att slå på alla möjliga och omöjliga sensorer, gå lite på magkänsla, ha hökögonen påslagna för förr eller senare händer det. I stort sett varje år hittar man en ny variant av något eller annat som man över huvudtaget inte har en aning om vart det kommer från. När det gäller denna Anemone nemorosa form så är det någon typ av spontan frösådd som dök upp som ensam planta i torvpartierna. De enda namnsorter som finns växande 2 meter från platsen är Anemone nemorosa Royal Blue och Anemone nemorosa Vestal. Om något lite kärleksmöte uppstått mellan dessa två kan jag inte svara på men hur denna nya variant uppkommit är en gåta. Är det någon som gör anspråk att dom har exakt likadana hemma kan ni höra av er.

Lämna ett svar