Publicerad den Lämna en kommentar

Anemone sp. hybrid spontan korsning eller Anemone appenina?

Som jag skrev i ovanstående bild angående oförklarliga ting om Anemone nemorosa varianten eller former så har jag här en ännu större nöt att knäcka i detta fall. Detta är för mig helt obegripligt att förstå vad som hänt.I denna plantering finns endast Anemone nemorosa Blue Eyes och vid ett tillfälle hade jag en planta av Anemone caucasica stående i blom. Vid förra årets rensning och borttagande av lite skräp så såg jag dessa blad komma upp och ingen etikett eller markering att något stått där tidigare. När den senare blommade blev jag helt häpen och förstod ingenting. Bladverket påminner om Anemone caucasica men sen är det slut med likheterna för blomman är förföriskt ljusblå med fylld mindre ansamling kronblad tonande i grönt. Jag hoppas verkligen den kommer tillbaka i vår för jag bara älskar den.Har kommit fram till att det är en Anemone appenina på senare år men jag vet inte hur den hamnat där.

Lämna ett svar