Publicerad den Lämna en kommentar

Geranium pratense Plena

Som en hel del av växterna man har skaffat sig under åren har de ofta en liten historia eller att dom helt enkelt är personifierade. Det brukar ofta vara vid de där trädgårdsbesöken när man är lite på tu man hand och tillräckligt med tid finnes som man får något medskickat som man tyckt varit exceptionellt vackert.Trädgårdsägaren har många gånger i sin tur fått ’ärva’ en bit av växten själv och skulle man göra efterforskningar så kanske man som med släktforskning se att det började i England vid sekelskiftet med vissa växtgåvor. Denna fantastiska Geranium härstammar från vår riksbekanta person Evert Nilsson från Ås utanför Östersund. Hann med några besök under hans livstid och det tog ofta hela dan när man var där och det uppenbarades alltid något nytt. Detta är en av de som blev resultaten av besöken. Denna Geranium är enormt rik och storblommig, stabil med en utsökt färg.

Lämna ett svar