Publicerad den Lämna en kommentar

Paeonia wendelboi

Under Per Wendelbos insamlingsresor i många länder bidrog han med många nytillskott till Göteborgs Botaniska Trädgård där han jobbade som professor under åren 1965 till 1981.Per hade täta kontakter med Iran under tiden och besökta gränstrakterna mot andra grannländer där han kanske gjorde den mest lyckade insamlingen av den mest ovärderliga varieteten av Paeonia mlokosewitchii. Denna form av P mlokosewitchii blir endast 40-50 cm hög. Kompakt tätt blågrönt daggigt bladverk. Smörgula till klargula uppåtriktade skålformade perfekta Pioner. Köpte en planta från Göteborgs Botaniska plantmarknad för x antal år sedan och har förgäves försökt att få den att sätta frö. Håller den åtskild från allt vad pioner kan heta för att slippa få något rosa spräckligt missfoster. Har kommit över en ytterligare planta från insamling för att se om ’det tar sig’ med nya livskamrat. Denna är en av de växter som under inga omständigheter får försvinna från odling.

Lämna ett svar