Publicerad den Lämna en kommentar

Anisodus luridus

Tack vare Peter Korn,,s bror Stellan och hans oglamorösa globetrotter liv så bidrar han med åtskilliga frö kollektioner för Peters räkning. Platser han passerar kommer nog många gånger inte beträdas av någon västerlänning under överskådlig tid framöver. Denna växt är en produkt av hans samlande från cyklandet i Kina för ett antal år sedan. Växten tillhör familjen Solanaceae och är närbesläktade med Scopolia, Dårört, Physochlaina, Blådårört. Växten är en högrest stor robust perenn som kan nå upp till 2 m höjd i goda lägen. Blommorna bidrar med en viss blandad förtjusning och skratt med att dom luktar skit. Jag kunde inte låta bli att lura dit brorsans barn en sommar, två små tjejer och säga ’Kom får ni lukta på något gott’!. Nu är det deras favorit hyss att lura dit andra barn och Lukta på blommorna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *