Publicerad den Lämna en kommentar

Anemonella thalictroides Shoafs Double

Anemonella thalictroides har blivit en mer och mer populär växt.De nya namnsorterna som har kommit fram under årens lopp har blivit fler och fler och variationerna bara ökar.Utvecklingen kommer att bli som med alla Anemone nemorosa typer som finns i alla färger och former.Denna Anemonella typ vid namn Shoafs Double dök upp under senare delen av 80-talet i dess hemland USA och som vanligt är att det är en person som hittar en avvikande individ bland alla andra plantor med normalt utseende. Sen är det bara att försöka och föröka och det kan som alla vet ta en hiskelig tid.Jag fick för första gången höra talas om denna varietet i början på 90 talet och då var det endast genom import från USA dom kom in.Än idag är dom inte alls vanliga och antagligen för att efterfrågan är större än tillgången.Jag delade mina plantor för första gången våren 2009 och några av avkomman fick ett nytt hem någonstans i Sverige-Norden?.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *