Publicerad den Lämna en kommentar

Trillium nivale

Trillium nivale hör till dom mer sällsynta och ovanligare arterna i odling ur släktet.Det är nästan aldrig man ser den i amatörträdgårdarna eller än mer sällan i dom mer välsorterade plant butikerna här hemma eller via postorder från utlandet.Arten har sitt utbredningsområde i mellanvästern och dom östra delarna av USA.Arten är en av de mest tidigblommande i släktet och går under namnet Snow Trillium. Här hemma i Jämtland brukar den börja visa sig redan i mitten på Maj då tjälen släppt ur marken. Den är otroligt långsam eller rent sagt dålig!att föröka sig,vare sig frösättning eller vegetativ utökning har skett under dom 10-12 år jag har haft den.Plantan blir endast 10 cm hög och har en relativt stor något nickande vit blomma.Rekommenderas starkt till den som söker någonting ur släktet Trillium att söka och längta efter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *