Publicerad den Lämna en kommentar

Codonopsis subscaposa

Codonopsis släktet tillhör mina absoluta favoriter.Det är väl få växt släkten som kan visa upp en sån explosion av färg, mönster och form som Codonopsis.Släktet innehåller även många olika former av växtsätt från små krypande miniformer till högresta, slingrande former upp till 2 meters höjd.Många arter är lättodlade och tacksamma och en del kan till och med bli lite för mycket om frö spridningen är god.Många har en vitaktig mjölksaft om man bryter någon växtdel tillika så uppkommer en ganska illa luktande doft.Jag har ett 10-20 tal olika arter i odling och dom flesta vill ha en halvskuggig plats med lite torv inslag i jorden. Arten på bild är en av de mer spektakulära enligt mitt tycke. Just med tanke på det jag skriver i min presentation i början av texten.

Lämna ett svar