Publicerad den 2 kommentarer

Dicentra hybr.Tsumeshige Rokoju

Är en korsning mellan 2 arter av Dicentra nämligen D.formosana och D.peregrina och är uppkallad efter sin skapare i Japan varav det annorlunda namnet.Hybriden är mycket tacksam och blom villig som många hybrider ofta brukar vilja bli.Sorten är dock helt steril så det enda sättet att föröka den på är genom delning.Växtsättet påminner om D.peregrina i bladverket och färg medan den förökar sig genom rhizomer som D.formosana dock mycket begränsat.Denna hybrid är något som man mycket sällan ser till försäljning eller att folk har den i sina trädgårdar men som absolut borde få en större spridning.”

2 reaktioner på “Dicentra hybr.Tsumeshige Rokoju

  1. Underbart vacker ! Kommer du att ha den till försäljning i år?? Jag vill gärna köpa en och hoppas därför på ett posetivt svar. Mvh. Kerstin M i Mora

    1. Dessvärre inte.Jag lyckades rädda sista biten av den i våras då den hade ruttnat fullständigt på grund av den bedrövliga vintern vi hade.Nu står den på tillväxt men kanske inom ett par 3 år finns den igen.

Lämna ett svar