Publicerad den Lämna en kommentar

Sassurea gossypiphora C.C.4965

Jag har under 15-17 år varit en stadig prenumerant på Chris Chadwells frö insamlingar ifrån Nepal.Han har försett mig med diverse saker genom åren och har varit till stor glädje för min personliga utveckling.Dock har detta nu tagit ett tvärt slut då jag skrev några rader till honom och påpekade en del fel om några av hans insamlingar som ej visade sig vara det som stod på fröpåsarna.Det skulle jag inte ha gjort!. Det slutade med att jag fick ett svar där jag sågades vid fotknölarna och blev ifrågasatt över min eventuella akademiska kunskaper gällande växter.Så akta er för att ha några synpunkter eller observationer mot honom för han vill nog sitta på sin egna höga piedestal.Denna utsökt vackra växt tillhör ett släkte (Sassurea) som omfattar många arter.De mest spektakulära är ändå dessa som är behårade och ludna.Håret är ett skydd mot vind och väder där dom växer på höga höjder i Himalaya massiven på 4000-5000 m.ö.h.Dom är definitivt inte det lättaste att hålla dem vid liv.För mycket värme och våra svamp sjukdommar stressar ihjäl dom sommartid.Jag fick iallafall ett exemplar av denna underbara växt att blomma denna sommar men som många av dom är monokarpa, så dog den strax därefter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *