Publicerad den Lämna en kommentar

Fritillaria tubiformis

Lökväxterna har kommit att intressera mig mer och mer efter att jag har oförtjänt föraktat dom under många år.Det praktiska är att man kan ha många olika och dom försvinner när man har tröttnat på dom.Det är många arter och familjer som har speciella odlingsförhållanden med olika typer av sommartorka och andra speciallösningar.Jag har kommit fram till att inte göra mig så mycket för när det gäller dessa arrangemang. Förvånansvärt många växer till och verkar inte bry sig om att det blir lite blött åtminstone under sommaren utan jag tror att det är vinter fukten och regnet som förstör dom. Man kan då tacka och ta emot detta då vi har riktiga vintrar som gör att jag kanske kan odla lite fler lökväxter än ni södern. Fritillaria tubiformis från Maritima Alperna en av många ur familjen som man aldrig tröttnar på.Växer i mitt torvparti och förökar sig själv genom delning och frö.

Lämna ett svar