Publicerad den Lämna en kommentar

Torvbygge

Förberedelserna för arbetet påbörjades för ett flertal år sedan då detta ca.100-150 kvm område täcktes över med en svart tjock plast.Syftet med detta var att spara tid och göra det mer lättarbetat när allt örtartat ogräs som ligger under är helt dött.I och med att jag bygger på höjden med torvblock och bygger lite i etager så kommer aldrig under liggande jord upp till ytan och oönskade ogräsfrön.Efter att satt torvkanterna och sågat till dessa för att få en fin form är det dags att fylla.Den jord blandning jag använder mig av är en ihop sållad kombination av torv och sand som är helt steril och ogödslad.För att det inte ska bli både fel PH värde och bli alltför näringsfattigt så eftergödslar jag med något fullgödselmedel och kalk.Torvpartierna är sedan i stort sett klara att börja plantera i.Det kan vara lite trögt i första början innan jorden fått lite ”liv” i sig men resultatet från år 3 brukar vara gott. *Foto* Johan Cervin

Lämna ett svar