Publicerad den Lämna en kommentar

Pulsatilla integrifolia

Pulsatilla integrifolia (tidigare under felaktigt namn Miyakea integrifolia).Den är mycket lik sina släktingar inom familjen Pulsatilla förutom att den har hela läderartade blad med silvervita håriga undersidor.Bladrosetten är oftast vintergrön och den sätter redan sina blomknoppar på hösten och blommar redan i början på Maj om väderförhållandena är goda.Miyakea växer naturligt inom ett begränsat område kring Sakhalin i bortre delarna av Ryssland.Detta är en av dom mer exklusiva Pulsatilla släktingar som går att få tag på.Tack vare Göteborgs Botaniska Trädgård som introducerade den till oss i Sverige 2003 kommer den att finnas till försäljning hos mig till hösten 2007.Min bild visar mitt blommande exemplar för första gången hos mig våren 2006.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *