Publicerad den Lämna en kommentar

Calypso bulbosa

Vår egna mystiska och sällsynta orkidee eller som den heter på svenska,Nornan. Dessa växer ca 20 km ifrån mitt hem på en lite trolsk plats i gammal granskog. Platsen har nyligen blivit skyddad från avverkning och andra ingrepp som kan förstöra lokalen. Det är fascinerande att se dessa växa i hundratal,inte alla blommande samtidigt men man ser bulberna i mossan om man tittar noggrant. Det är inte bara Nornan som växer där utan även Polygonatum verticillatum Kransrams,Actea rubra Röd trolldruva och Cypripedium calceolus Guckussko. Guckusskorna är väldigt storvuxna och många kan ha två blommor på varje stängel. För första gången på många år var jag dit och tittade på dom nu sommaren 2005.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *