Publicerad den Lämna en kommentar

Picea pungens Maigold

Vem har inte drömt att kunna ha en gul barrig gran?.Det naturligaste valet hade kanske varit en Picea orientalis aurea med sitt gracila växtsätt och sina smäckra grenar och gula årsskott.När man som jag bor i dom norra delarna av landet kan man begränsas i urvalet när det gäller träd,buskar och barrväxter. Det ligger väl i alla trädgårdsmänniskors natur att tänja på gränserna men i bland får man känna sig besegrad och ge upp. Jag har i och för sig aldrig provat en Orientalisk gran här hos mig men när jag såg denna Picea pungens Maigold hos Munkedals plantskola tänkte jag att ett livslångt förhållande och säkrare val var det som denna skulle kunna ge .Den har växt till sig bra under dom år jag har haft den och inte visat upp några skador alls. I början av Juni månad är den som praktfullast med sina smörgula årsskott som övergår till den blå-gröna färgen som dom övriga barren har.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *