Publicerad den Lämna en kommentar

Ajuga lupulina

En växt som jag såg för första gången i en kinesisk flora för några år sedan var denna.Fullständigt såld,,och får man säga kär i en växt. Problemen uppstår ofta i att såna här växter odlas oftast inte,ingen känner till dom och dom finns inte i frö listor heller för den delen.När jag reste till Szechuan i Kina 2003 hade jag väl vissa förhoppningar att jag kanske skulle få se den.Att det var höst och allt var i stort sett överblommat gjorde inte saken bättre.Men en dag på en hårt betad gräsäng stack det upp nåt som jag tyckte såg ut som utkastat papper på håll.Vid närmare anblick ser jag till min stora förtjusning att det är min favorit och att den inte är uppäten av dessa växtslukande jakar.Jag lyckas pilla ur några frön ur den nedre delen av blomstängeln som hade mognat.Detta är resultatet i sommar då den gick upp i blom för första gången.

Lämna ett svar