Publicerad den Lämna en kommentar

Byggnation av nya växthuset 2002

Våren-sommaren 2003 startade jag mitt nya byggprojekt i form av ett nytt växthus. Egentligen var jag redan hösten 2002 i full färd med att planera och göra i ordning grunden och slutföra det innan första kylan kom. När man i inledningsskedet ser när grävskopan arbetar för fullt och ser en stor bombkrater och enorma jordhögar hemma på gården tänker man ”Vad håller jag på med?”. Men detta till trots lyckas man slutföra arbetet. Den kvällen jag strök på den sista kall asfalten på grunden i slutet på September kände jag kyliga vindar. Morgonen därpå var det minusgrader och förutsättningarna för att göra fler sådana jobb var uteslutet. Grävmaskinen kom tillbaka några dagarna efteråt och fyllde igen kring grunden och morgonen därpå var det snötäckt och det blev inte höst mer den gången. Våren och sommaren 2003 blev dom flesta lediga dagar och semester inkluderad vikta åt resning,skruvande,spikande och alla moment som tillhör ett bygge. Allt jobb med att sätta upp huset gjordes av mig själv. Med facit i hand känner jag mig nöjd då jag jobbat fram lösningar och idéer utan ritningar allt eftersom bygget framskridit.

Lämna ett svar