Publicerad den Lämna en kommentar

Stetsonia coryone

Startskottet på mitt verkliga växtintresse gick av när min far på hans 50-års dag fick denna kaktus. I år är det 28 år sedan, jag var alltså 10 år vid den tidpunkten. Rallyt hade börjat jag gick gatlopp genom byn för att tigga åt mig nya kaktusskott. Lokala blomsterhandeln gicks igenom vecka för vecka, söka medlemskap i Nordiska Kaktussällskapet,nya adresser till kaktusleverantörer. Barnbidraget användes till inköp av kaktusar från England. Vid min storhetstid hade jag ett par hundra olika sorter. Det fantastiska som hände förra året var att just denna kaktus blommade för första gången på ”just det” 27 år!. Underbart är kort sägs det och så var verkligen fallet. Den slog ut vid midnatt och spred sin ljuva doft för att sedan vissna ner och dö på morgonen.

Lämna ett svar