dscn3497

Föredrag

Jag tar på mig uppdrag att hålla olika typer av föredrag om olika ämnen inom trädgårdsodling,växtporträtteringar,reseskildringar etc. Jag vänder mig först och främst till olika Trädgårdssällskap och dess intresse organisationer men förfrågningar från andra föreningar mottages också.Vill ni ha ett mer anpassat föredrag i ett specifikt ämne än de som listas i AKTUELLA FÖREDRAG går det bra att göra en förfrågan till mig. Tidsåtgång för ett normalt föredrag håller sig inom ca.1½-2 timmar.

Kontakta mig gärna via e-post:
Larz Danielsson

 

AKTUELLA FÖREDRAG FÖR 2018

EN RESA UTÖVER DET VANLIGA TILL ETT ORÖRT ELDORADO NYTT FÖREDRAG 2018!

Jag berättar om en av mina mest påfrestande resor jag gjort till en plats där människor från västvärlden aldrig trampat(Arunachal Pradesh Indien ). En dröm om att få uppleva en botaniskt eldorado fritt från betande tamboskap eller annan minimal mänsklig påverkan.En önskan att få hitta nya arter och vara den första att få se dessa.

LUNDENS VÄXTER

Jag beskriver arter och ger odlingsråd utifrån mina egna erfarenheter plus att jag ger lite mer bakgrundsfakta kring arternas härkomst och livsmiljöer. Tidsåtgång 1½-2 timmar.

CHILE,S FLORA OCH FAUNA

En reseberättelse från Chile där jag går igenom växterna vi fann på denna 3 veckor långa resa. Tidsåtgång 1½-2 timmar

‘OVANLIGA ODLINGSVÄRDA VÄXTER’

Jag tar upp och visar bilder på växter som jag själv odlar i min trädgård. Jag beskriver arter och ger odlingsråd utifrån mina egna erfarenheter plus att jag ger lite mer bakgrundsfakta kring arternas härkomst och släkte. Tidsåtgång 1½-2 timmar.

‘ALPINER, HUR LYCKAS SKAPA LIVSMILJÖER I VÅRA TRÄDGÅRDAR ?’

Jag tar upp och visar bilder och pratar egna odlingserfarenheter under 20 års tid med alpiner och höghöjds växter. Jag tar upp odlingstekniker,nya och gamla. Möjligheter och svårigheter som med sjukdomar och att skapa rätt livsmiljöer i våra trädgårdar. Tidsåtgång 1½-2 timmar.

‘SLÄKTET CYPRIPEDIUM OCH DESS ARTER’

Jag tar upp och visar bilder och pratar egna odlingserfarenheter och ger en mer djuplodande information om arterna och deras utbredning och härkomst. Tidsåtgång 1-1½ timme.

LÖK ODLING I NORR ‘Mina egna odlingserfarenheter’

Jag tar upp och visar bilder på lökväxter som jag själv odlar i min trädgård. Jag beskriver arter och odlingsråd utifrån mina egna erfarenheter plus att jag ger lite mer bakgrundsfakta kring arternas härkomst och släkte. Tidsåtgång 1½-2 timmar.

KOSTNADER OCH ERSÄTTNINGAR

Jag tillämpar normalt en enhetstaxa för de Föredrag som listas i AKTUELLA FÖREDRAG.

FÖREDRAGSKOSTNAD

2500:- exkl. moms

RESEKOSTNADER MED EGEN BIL

18:50:-Sek /Mil exkl.moms.

FLYG/TÅGKOSTNADER

Vid längre resor då jag behöver använda mig av flyg eller tåg bokar jag alltid plats i god tid för att få lägsta pris.

HOTELL&LOGI

Enklare övernattningsalternativ accepteras som stuga,pensionat eller rum hemma hos någon.

ÖVRIGA KOSTNADER

Flygplatsparkering och andra parkeringskostnader kan tillkomma vid användande av egen bil.