Inlägget gjort

Incarvillea lutea

695866237_incarvillea-lutea

Detta är också en växt som man sällan ser eller hör talas om.Två arter av gul blommande Incarvillea finns i släktet varav den andra arten är mycket snarlik med endast skillnader i bladformen.Arten återfinnes i västra och sydvästra Sichuan och nordvästra Yunnan där den växer i öppna buskage på stenbunden mark och klippmark.Det är den art som kan få dom absolut längsta blomstänglarna på upp till en meter.Arten är notoriskt känd för att vägra blomma i odling och det ska gudarna veta att det är sant.Jag fick vänta i 13år!!!! från sådd till blommande planta och hade bara en planta kvar i somras när den äntligen gav med sig och blommade och gav mig lite nytt frö.”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *